Az őskor művészete

Őskor témáját lezáró projekt

Cser Alexandra (Barsy Anna, Kecseti Noémi)

Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Budapest XIV. kerület

5.-13. ÉVFOLYAM

Összefoglaló

Az őskorban, amikor a homo sapiens még csak a kőeszközeit használta, a túlélés kulcsa a vadászat és a gyűjtögetés művészete volt. Az ősember mindennapjai tele voltak kihívásokkal, a tűz megszelídítésétől a barlangfestmények elkészítéséig, mindent az ösztön és a találékonyság vezérelt. Az őskorban az emberiség megalapozta azokat az alapelveket és készségeket, amelyekre a későbbi civilizációk épülhettek, kialakítva az első társadalmi és kulturális gyökereket. Az őskor történelmi korszakának lezárásaként, a gyermekek saját marokkövet/szakócát tervezhettek, melyek a 3D nyomtató segítségével váltak kézzelfoghatóvá. Ahhoz, hogy valójában is „ősemberekké válhassanak” a saját „fegyver” elkészítése mellett barlangrajzok is készültek. A barlangrajzok nyomdák segítségével születtek meg, amikhez a minták lézervágóval készültek.

Az őskor művészete

tantárgyi kapcsolódások

Digitális kultúra
Matematika
Művészetek
Technika és tervezés
Vizuális kultúra
Történelem
HTS iskolák versenye – 2023

tECHNOLÓGIAI kapcsolódások

3D nyomtatás
lézervágás
egyéb

Biztosan kész az óraterv a feltöltésre?

A feltöltésre került óratervek módosítása nem lehetséges. Kizárólag törlésre és újrafeltöltésre van lehetőség. A beküldött óratervet továbbítjuk szakmai jóváhagyásra, majd jóváhagyást követően kerül publikálásra az oldalon.

Biztosan törölni szeretné az óratervet?

A törlés visszavonhatatlan, az óratervhez tartozó adatok és fájlok végleg törlésre kerülnek.